Όμορφη με 3 κινήσεις! Καθαρισμός, τόνωση και ενυδάτωση

< Επιστροφή στο blog
Όμορφη με 3 κινήσεις! Καθαρισμός, τόνωση και ενυδάτωση

Εάν θέλουμε να δείχνουμε καθημερινά φρέσκες και λαμπερές, είναι εξαιρετικά σημαντικό να καθιερώσουμε μια «ρουτίνα ομορφιάς», που θα φροντίζει για την κάλυψη των βασικών αναγκών της επιδερμίδας μας!

Πριν «καταστρώσουμε» οποιοδήποτε «πλάνο ομορφιάς», κρίνεται σκόπιμο να γνωρίζουμε εάν το δέρμα μας είναι κανονικό, λιπαρό ή ξηρό. Σε περίπτωση που δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε τον τύπο της επιδερμίδας μας, μπορούμε να ζητήσουμε τη γνώμη της αισθητικού μας, του φαρμακοποιού ή του δερματολόγου μας. Εκείνοι θα μας ενημερώσουν για τις ιδιαιτερότητες του δέρματος του προσώπου μας και θα μας επισημάνουν τι πρέπει να αναζητάμε και τι να αποφεύγουμε όταν επιλέγουμε προϊόντα για τη φροντίδα του.

Όταν είμαστε βέβαιες για τον τύπο της επιδερμίδας μας και τις ανάγκες της, μπορούμε να δοκιμάσουμε αντίστοιχα προϊόντα, έτσι ώστε να καταλήξουμε σε εκείνα τα οποία μας ωφελούν χωρίς να προκαλούν στο δέρμα μας ερεθισμούς.

Και εφόσον έχουμε συγκεντρώσει ό,τι μας χρειάζεται, ποια βήματα μένει να ακολουθήσουμε;

Ρουτίνα ομορφιάς

Η καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει τα εξής 3 στάδια: τον βαθύ καθαρισμό, την τόνωση και την ενυδάτωση.

1.Καθαρισμός προσώπου

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας του προσώπου μας από το μακιγιάζ και από τους ρύπους της ατμόσφαιρας είναι το ήμισυ της ομορφιάς μας. Χωρίς καθαρισμό, η τόνωση και η ενυδάτωση δεν έχουν λόγο ύπαρξης, καθώς δεν μπορούν να δράσουν σε ένα ρυπαρό δέρμα.

Για να μας προσφέρει ο καθαρισμός τα οφέλη του, πρέπει να δίνουμε τη δέουσα προσοχή στα εξής:

-Κατ’ αρχάς, πριν ξεκινήσουμε, είναι σημαντικόνα βλέπουμε κάθε πτυχή του πρόσώπου μας! Επομένως, δεν είναι κακή ιδέα να μαζέψουμε τα μαλλιά μας με μία κορδέλα ή σε μια αλογοουρά.

-Επιπλέον, ας βεβαιωθούμε ότι το προϊόν καθαρισμού που έχουμε διαλέξει μπορεί και να αφαιρέσει το μακιγιάζ και να είναι ταυτόχρονα απαλό για το δέρμα μας. Ενδεχομένως να χρειαστούμε διαφορετικό προϊόν για να ξεβάψουμε την περιοχή των ματιών και των χειλιών μας.

-Οι ειδικοί προτείνουν να πλένουμε το πρόσωπό μας 2 φορές την ημέρα: το πρωί, πριν την εφαρμογή μέικ-απ, και το βράδυ, πριν την κατάκλιση. Ενδιάμεσα, μπορούμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία καθαρισμού, εάν έχουμε ιδρώσει πολύ έντονα.

-Για να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας, το βρέχουμε με χλιαρό νερό, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση των ρύπων, και όχι με καυτό το οποίο προκαλεί ξηρότητα.

-Εφαρμόζουμε το προϊόν καθαρισμού και κάνουμε μασάζ, με κυκλικές κινήσεις, σε όλες τις περιοχές του προσώπου, για τουλάχιστον 60 δευτερόλεπτα. Δεν ξεχνάμε να κάνουμε το ίδιο και στην περιοχή του λαιμού!

-Ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό και σκουπιζόμαστε «ταμποναριστά» με μια καθαρή πετσέτα.

2.Τόνωση

Η τόνωση αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό στάδιο για την περιποίηση της επιδερμίδας μας, καθώς βοηθά το δέρμα να «ισορροπήσει», μετά τον καθαρισμό του και πριν την ενυδάτωση.

-Το τόνερ πρέπει να εφαρμόζεται αφού έχει στεγνώσει καλά το πρόσωπο.

-Βρέχουμε λίγο βαμβάκι με τόνερ και το περνάμε απαλά σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

-Αφήνουμε το τόνερ να απορροφηθεί και δεν ξεπλένουμε.

3.Ενυδάτωση

Η ενυδατική μας κρέμα καλό είναι να περιέχει συστατικά με αποδεδειγμένα οφέλη στην υφή και την ελαστικότητα της επιδερμίδας,

-Εφαρμόζουμε την ενυδατική κρέμα όταν στεγνώσει το πρόσωπό μας από το τόνερ.

-Κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο και τον λαιμό, και πάλι με κυκλικές και απαλές κινήσεις.

-Σε περίπτωση που τα μάτια μας είναι πρησμένα, μπορούμε να εφαρμόσουμε εκεί ξεχωριστά μια ενυδατική κρέμα ματιών.

-Δεν ξεχνάμε, βεβαίως, να ενυδατώσουμε και τα χείλη μας με ένα καλό lip balm.

Extra tips

Αντηλιακή προστασία. Δεν πρέπει να αμελούμε ποτέ την αντηλιακή προστασία του προσώπου μας. Η καθημερινή μας έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος και την εμφάνιση πανάδων. Εφαρμόζουμε 15 λεπτά πριν την έξοδό μας από το σπίτι αντηλιακή λοσιόν με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30.

Απολέπιση 1 ή 2 φορές την εβδομάδα. Η απολέπιση απομακρύνει από το πρόσωπό μας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και αναδεικνύει την αληθινή ομορφιά μας. Ωστόσο, πρέπει να κάνουμε απολέπιση το πολύ 2 φορές την εβδομάδα. Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να τραυματίσουμε την επιδερμίδα μας.