Restorative

Συστατικά με βιομιμητική δράση που μπορούν να αναπαράγουν τις φυσιολογικές λειτουργίες του νεανικού δέρματος

Οι ειδικοί στη βιολογία του δέρματος της SOSKIN έχουν διεξάγει έρευνα σχετικά με τη δομή του δέρματος και πώς οι ορμονικές και περιβαλλοντικές αλλαγές επηρεάζουν τους βιολογικούς μηχανισμούς του.

Με την πάροδο του χρόνου ο δερματικός φραγμός είναι όλο και πιο αναποτελεσματικός. Το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο στις εσωτερικές ανισορροπίες (ορμόνες, στρες) και λιγότερο ανθεκτικό σε εξωτερικούς ερεθιστικούς παράγοντες. Η παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα ο υποστηρικτικός δομικός ιστός να χάνει την πυκνότητά του και η επιδερμίδα να γίνεται πιο άκαμπτη: οι ρυτίδες εγκαθίστανται και δημιουργούν αυλακώσεις, οι λεπτές γραμμές και τα «μικρο-σπασίματα» δεν μπορούν να επιδιορθωθούν.

Για την αποκατάσταση αυτών των ανισορροπιών και τη διόρθωση των ατελειών, η σειρά [A+] AGE PERFORMANCE / ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ της SOSKIN υποκαθιστά τα φυσικώς ευρισκόμενα συστατικά του δέρματος με αποτέλεσμα να:

ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ (STRETCH-EFFECT)
Αγνά συστατικά μιμούνται τα δομικά μόρια που παράγονται από το δέρμα για τη σύσφιξη του δερματικού πλέγματος και τη βελτίωση των βιολογικών μηχανισμών.
[Υαλουρονικό οξύ, Κολλαγόνο, Υδροξυπρολίνη]
ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΜΟΥ
Συστατικά φυτικής προέλευσης παρέχουν στο συνδετικό ιστό πρωτεΐνες παρόμοιες με αυτές της επιδερμίδας για να ενισχύσουν τη θρέψη της και το γέμισμα των μικρο-ατελειών του δέρματος.
[Σεντέλα ασιάτικα, Γιάμ, Σόγια, Χιτοζάνη, Εξαπεπτίδια]
ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ
Δερματολογικά συστατικά συμβατά με το δέρμα προάγουν την διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης και βελτιώνουν δραστικά την ποιότητα του δέρματος.
[Ρετινόλη, Ασκορβικό οξύ, Πυρίτιο, Γλυκολικό οξύ, Εξυλισορκινόλη]
Γιατί πρέπει να διατηρούμε την δομή του δέρματος;

Τα δερματικά στρώματα είναι ένας συνδετικός ιστός που αποτελείται από ένα τζελ σε μορφή πλέγματος, το οποίο περιέχει ινοβλάστες που είναι υπεύθυνοι για την έκκριση των μορίων της δομής του δέρματος. Τα δομικά συστατικά του δέρματος είναι: η ελαστίνη, το κολλαγόνο και οι γλυκοπρωτεΐνες. Αυτό το εξωκυττάριο πλέγμα αποτελεί την υποστηρικτική δομή της επιδερμίδας. Λόγω της ύπαρξης πολλών αιμοφόρων αγγείων, το χόριο βοηθά στην επανόρθωση του δέρματος και έχει σημαντικό ρόλο στην θρέψη του.

Τι είναι η λειτουργία του δερματικού φραγμού;

Τα κερατινοκύτταρα που φτάνουν στην εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας, διαιρούνται και προοδευτικά σχηματίζουν ένα στρώμα πεπλατυσμένων νεκρών κυτταρών, τα κορνεοκύτταρα. Αυτά διασφαλίζουν την λειτουργία του δερματικού φραγμού μέσω της διαδικασίας της φυσιολογικής κυτταρικής ανανέωσης του δέρματος.

Τι είναι τα βιομιμητικά συστατικά;

Βιο-συμβατά εκχυλίσματα βοτάνων μιμούνται τη δράση των παραγόντων ανάπτυξης της επιδερμίδας, για την ενίσχυση της λειτουργίας του δερματικού φραγμού και την καθυστέρηση των σημαδιών γήρανσης. Η σύνθεσή τους εγγυάται απόλυτη συγγένεια με κάθε τύπο δέρματος. Η συγκεκριμένη σειρά περιποίησης δεν περιέχει συστατικά που το δέρμα δεν αναγνωρίζει ή που είναι περιττά για το δέρμα, αντιθέτως προμηθεύει τα κύτταρα με τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται.

Γιατί χρησιμοποιείται η μικρο-καψουλοποίηση;

Μια μοναδική τεχνολογία βιομιμητικών φορέων, ικανών να διαπερνούν τη δομή του δέρματος και να μεταφέρουν τα δερματολογικά συστατικά μέσα στα κύτταρα, εισχωρώντας στην κυτταρική μεμβράνη. Αυτά τα λιποσώματα καθιστούν δυνατή την αποδέσμευση της ακριβούς δόσης υδρόφιλων ή λιπόφιλων δραστικών συστατικών στον πυρήνα των κυττάρων, χωρίς να επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες και χωρίς να μεταβάλλεται η δερματική ανοχή.


Αντιγηραντική σειρά "Global" (ρυτίδες, απώλεια σφριγηλότητας): Παράταση της νεότητας του δέρματός σας, από την ηλικία των 40 ετών. Λείανση, ενυδάτωση, αναζωογονητική περιποίηση δέρματος εμπνευσμένη από τη δύναμη της φύσης για την διατήρηση της νεανικής όψης.

Αντιγηραντική σειρά "Correction" (βαθιές ρυτίδες, ατέλειες της επιδερμίδας, πρώιμες κηλίδες γήρανσης): Μείωση διχρωμιών στο δέρμα με λαμπερή, ομοιόμορφη κάλυψη και υψηλής ποιότητας δερμοκαλλυντικά συστατικά για χρήση ως θεραπείες στοχεύοντας στη ριζική βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.

Αντιγηραντική σειρά "Structure" (χαλάρωση του δέρματος, απώλεια πυκνότητας): Αναζωογόνηση της επιδερμίδας για την αναδημιουργία κυττάρων και της σφριγηλότητας του ώριμου δέρματος. Σχεδιασμένο για να βελτιώσει την ελαστικότητα και να αναμορφώσει το περίγραμμα του προσώπου. Ελαττώνει την ανανέωση των κυττάρων, θρέφει την όψη του δέρματος και ενισχύει τις λειτουργίες του μετά την ηλικία των 50 ετών.


Μάθε περισσότερα για τις σειρές περιποίησης της SOSKIN: